“Travel is not a reward for working, it’s education
for living.”

Ceningan Resort is een boutique PADI duikresort op Nusa Ceningan, een klein eiland voor de zuidoostkust van Bali. Eigenaren Robert en Sandra werken met ongekende passie en overtuiging aan een resort waar hun gasten in de watten gelegd worden en ecologisch verantwoord toerisme bovendien hoog in het vaandel staat! Hun inspanningen zijn reeds beloond met meerdere prijzen. Niet alleen streven ze ernaar de impact op natuur & milieu zo klein mogelijk te houden – bijvoorbeeld door geen eenmalig plastic-gebruik op het resort toe te staan, wekelijkse opruimacties, het gebruik van regenwater, organische schoonmaakproducten, etc. – ook proberen ze hun gasten het belang hiervan bij te brengen door een stukje educatie.

Het fotograferen van een duikresort is bijzonder veelzijdig. De tropische setting, mooie bungalows, heerlijke maaltijden, gepassioneerde staf en enthousiaste gasten maken het tot een kleurrijk geheel. Tegelijkertijd maakt de tropische zon het fotograferen ook uitdagend, want je hebt al snel te maken met (té) felle lichtomstandigheden, waardoor ongewenste overbelichte oppervlakken, sterke contrasten en harde schaduwen kunnen ontstaan. Het vinden van het juiste moment (vroeg in de ochtend of laat in de middag) of de juiste plek (net een beetje in de schaduw) is dan ook heel belangrijk.

Gelukkig had ik gedurende mijn werk als social media manager bij Ceningan Resort bijna een half jaar lang de tijd om het duikresort van binnen en buiten te leren kennen. Dat geeft de mogelijkheid om af en toe het mooie ochtendlicht te vangen of het resort vast te leggen in een gezellige avondsetting, na zonsondergang. Voor de binnenruimtes, zoals de receptie en bungalows, heb ik gebruik gemaakt van een 14mm groothoeklens. Hiermee doe je ook kleinere ruimtes eer aan door ze mooi, licht en ruimtelijk vast te leggen.

Foto’s zijn gebruikt voor social media, de website en diverse andere marketingdoeleinden, zoals ook een artikel over het resort in Dive Magazine.

Ceningan Resort jetty
Off for a new diving adventure
Soto ayam
Shisha Lounge at Ceningan Resort
Ceningan Divers


Jouw bedrijf ook in beeld?
nelleke@vannellyphotography.com
(+31) 6 44623176

    

Reis- en natuurfotografie
Cuba

Engeland
Indonesië
Nederland

Singapore
Tanzania

Van Nelly Photography © 2019