CULINAIRE FOTOGRAFIE

"Food is for eating and good food is to be enjoyed... I think food is, actually, very beautiful in itself."
Delia Smith
Onions drawing

PROEVEN MET JE OGEN

Culinaire fotografie of ‘foodtography’ zoals ik het zelf graag noem, is een tak van sport waarvan het water je in de mond loopt. Tenminste, als het goed is… Wanneer ik bezig ben met het nabewerken van foto’s van producten of gerechten en mijn maag begint te rommelen, dan weet ik dat het gewenste resultaat is bereikt en smaakvol op de foto staat!

Wanneer je een gerecht eenmaal voor de camera hebt is het altijd belangrijk je af te vragen wat het gerecht nou echt ‘maakt’. Welk element trekt je aandacht en waar lik je je vingers bij af? Wat is de eyecatcher of wat kenmerkt het product? Alle onderstaande foto’s zijn gemaakt bij natuurlijk licht. Hoewel je in een studiosetting en met kunstmatige trucjes het resultaat nog verder kunt perfectioneren, vind ik het heerlijk dat dit het eten laat zien zoals het écht is. In de setting of met een knipoog naar de herkomst die je er werkelijk van mag verwachten. En laat het nu zo zijn dat alle onderstaande gerechten en producten ook nog eens gemaakt zijn met oog voor natuur en duurzaamheid. Lekker toch?

Kleurrijke lokale en internationale gerechten bij Ceningan Resort

Ceningan Resort is een boutique PADI duikresort op Nusa Ceningan, een klein eiland voor de zuidoostkust van Bali. Onderdeel van het resort is Ceningan Mangrove Restaurant, waar je terecht kunt voor een heerlijke, weloverwogen selectie van lokale en internationale gerechten.

Ceningan Resort streeft naar duurzaam en ecologisch verantwoord toerisme. Dit zie je ook terug in de keuken, waar zoveel mogelijk van lokaal geproduceerde ingrediënten gebruik gemaakt wordt, zodat de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk blijft. In het half jaar tijd dat ik voor Ceningan Resort heb gewerkt, heb ik een groot deel van de menukaart mogen uitproberen en fotograferen. Geen verkeerde opdracht!

Wil je meer zien van Ceningan Resort en de all-round fotografie die ik voor deze topbestemming gedaan heb? Klik dan verder en zie dit Bedrijf in Beeld!

Biologisch streekproduct, gewoon ouderwets lekker!

Westerwolds Goud is de naam waaronder Bio-boerderij Landleven in Onstwedde (Groningen) haar zuivelproducten maakt. De boerderij is al generaties lang het eigendom van de familie Luring en met veel liefde en passie bouwen de huidige generaties voort op de traditionele manier van boeren. Biologische producten in samenwerking met de natuur, dat is het uitgangspunt!

Sinds 2018 is dochter Marijke Luring begonnen met de zuivelverwerking, direct op de boerderij. Het hoofdproduct is goud: heerlijke kaas in diverse varianten, naturel of met smaakvolle kruidencombinaties. Daarnaast zijn ook verse melk, karnemelk, room en andere streekproducten op de boerderij te verkrijgen. Nieuwsgierig naar de herkomst van dit met liefde vervaardigde streekproduct? Zie meer van Westerwolds Goud in het Bedrijf in Beeld portfolio.


Ook een kiekje in de keuken?
nelleke@vannellyphotography.com
(+31) 6 44623176

    

Reis- en natuurfotografie
Cuba

Engeland
Indonesië
Nederland

Singapore
Tanzania

Van Nelly Photography © 2019