Engeland

“And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don't believe in magic will never find it.”
Roald Dahl

ROMANTISCH & RUIG

Voor een ieder die een aardige dosis Britse films en series heeft gekeken, is Engeland precies wat je ervan verwacht. Glooiende landschappen die, sterk afhankelijk van het weerbeeld, zowel ruig als romantisch aandoen. Opeengepakte arbeidershuisjes met bakstenen schoorsteentjes uit het industriële tijdperk. En verspreid door het landschap vele resten van een rijke historie uit de eeuwen daarvoor. Engeland is met recht trots op zijn culturele erfgoed.

Het stereotype beeld wordt dankbaar en smakelijk verder bewaarheid wanneer je verzand in een pub of inn voor een afternoon tea met scones of een shepherds pie met een goed glas ale. Met een beetje geluk heb je uitzicht op glooiende weiden gevuld met schapen, omheind door karakteristieke heggen en muurtjes. Het is werkelijk een landschap waar je je fantasie de vrije loop kan laten. Eén blik vanaf de Muur van Hadrianus naar het noorden en je snapt waar George R.R. Martin zijn inspiratie vandaan haalde.

St. Paul's in regenachtig Londen
Stonehenge
Lake District
Charmant Engeland in Herfstkleuren
Peace and Quiet in het Lake District
Herfst in Engeland
Herfst in het Lake District
Ribblehead Viaduct
Schots Sneeuwhoen
Muur van Hadrianus
Whitby Abbey
Vergeten en vervallen
De Kanalen van York
Hiking in de Yorkshire Dales

Bekijk ook foto's van andere reizen


Meer weten of foto aan de muur?
nelleke@vannellyphotography.com
(+31) 6 44623176

    

Reis- en natuurfotografie
Cuba

Engeland
Indonesië
Nederland

Singapore
Tanzania

Van Nelly Photography © 2019