Singapore

"The garden suggests there might be a place
where we can meet nature halfway."
Michael Pollan

HYPERMODERNE SMELTKROES VAN HET OOSTEN

 De eerste indruk van Singapore is die van een nieuwerwetse havenstad met duizelingwekkend hoge wolkenkrabbers, flitsend entertainment en shopping malls met een overdaad aan geuren en kleuren. Voor de stads- en architectuurfotograaf al genoeg reden waarom Singapore op de bucketlist thuishoort. Singapore blijkt echter een stadstaat die vanuit vele hoeken te belichten is.

Vanaf een van de vele rooftop bars kijk je neer op het gekrioel van toeristen, zakenlui en entertainment seekers. De Marina Bay met zijn architectonische hoogstandjes en overdadige lichtshows steelt de show terwijl de topattractie Gardens by the Bay symbool staat voor Singapore’s ambitie om een stad in een tuin te zijn.

Rooftop bar view
0
0
0
0
Singapore financial district
0
0
Gardens by the Bay at dusk
0
0
Gardens by the Bay skyway
0
0
Singapore at night
0
0
0
0
Gardens by the Bay
0
0
0
0
Singapore shopping mall
0
0
Wonen in een wolkenkrabber
0
0

Singapore heeft echter meer fotogenieke plekjes. Hoe kan het ook anders, je zou bijna vergeten dat het een land is met alles erop en eraan. Verborgen tussen het spektakel liggen de cultuuroverladen toeristenvallen zoals Kampong Glam, Chinatown en Little India, waar overweldigend verandert in bruisend en Chinees eten verruild kan worden voor smaken van andere Aziatische herkomst.

En wie zonder statief de echte natuur in wil, gaat naar het Central Catchment Nature Reserve. Niets meer of minder dan een tropisch bos met zijn wilde bewoners, zij het dat hier wel een keurig aangelegd wandelpad doorheen loopt en een golfbaan aan grenst. Je bent tenslotte nog steeds in Singapore, waar moderne veelzijdigheid effectief is samengeperst.

Streetart in Little India
Buddhist temple, Singapore
Chinatown
Little India
Streetart in Kampong Glam
Kampong Glam

Benieuwd naar andere avonturen?


Meer weten of foto aan de muur?
nelleke@vannellyphotography.com
(+31) 6 44623176

    

Reis- en natuurfotografie
Cuba

Engeland
Indonesië
Nederland

Singapore
Tanzania

Van Nelly Photography © 2019