Over mij

HOI! IK BEN NELLEKE

Mijn passie voor fotografie is geboren uit mijn reislust en mijn liefde voor natuur. Hoewel ik van jongs af aan al een camera’tje had om op vakantie zelf ook foto’s mee te maken (ja, ik ben opgegroeid in het digitale tijdperk, maar heb de rolletjes nog wel meegemaakt!), ging ik me pas echt voor het foto’s maken interesseren toen ik op reis alle bijzondere ervaringen op beeld wilde meenemen en ik tijdens mijn opleiding als ecoloog meer leerde over de natuur die zo uitdagend is om vast te leggen.

Ik heb het bewust over ‘het foto’s maken’, want er is nog een wereld van verschil tussen dat wat ik toen zag en deed en fotografie. Waar eerst de camera nog meeging om die speciale momenten te kunnen vastleggen als mooie herinnering, werd het fotograferen steeds meer een doel op zich. Niet alleen op reis, maar ook thuis. Steeds vaker merk je dat je in een moment of setting iets speciaals ziet, waar anderen daaraan voorbijlopen. Op een gegeven moment kun je dat ‘framen’ eigenlijk niet meer uitzetten. Zoiets groeit over de jaren, net als je camera en de hoeveelheid andere accessoires die je meesleept. Zelfs een vulkaan op, of de jungle in.

De basisopleiding fotografie aan de Fotovakschool heeft mijn creativiteit verder aangewakkerd en mij meer verschillende vormen van fotografie doen ontdekken. En nieuwe dingen zien, leren en ontdekken, past voor mij dan weer helemaal in het plaatje.

ALL-ROUND FOTOGRAFIE

De laatste jaren ben ik mij steeds meer aan het ontwikkelen als all-round fotograaf. Hoewel natuur- en reisfotografie mijn nummer 1 passie is en blijft, hebben onder andere foodfotografie, portretfotografie en architectuur/stedelijke fotografie eveneens mijn aandacht getrokken.

Levendig, natuurlijk en creatief. Dat zijn drie concepten die ik heel belangrijk vind binnen mijn fotografie en waar ik graag mee speel. Vooral creativiteit komt extra tot zijn recht als je vanuit verschillende standpunten, disciplines en technieken naar één onderwerp kan kijken. Ik heb een brede interesse en ben niet voor één gat te vangen. En dat is eigenlijk juist ideaal voor bedrijfsfotografie.

Een bedrijf of organisatie bestaat vaak uit meer dan alleen de mensen, een gebouw, ruimtes of producten. Het is de combinatie van dat alles en meer. De volledige setting en de beleving als geheel. Een verhaal dat je wilt overbrengen, net als met reportagefotografie. En om dat verhaal vast te kunnen leggen is het heel handig om van vele markten thuis te zijn!

“Creativity is seeing what everyone else has seen, and thinking what no one else has thought.”

Albert Einstein


Meer weten of foto aan de muur?
nelleke@vannellyphotography.com
(+31) 6 44623176

    

Reis- en natuurfotografie
Cuba

Engeland
Indonesië
Nederland

Singapore
Tanzania

Van Nelly Photography © 2019